Ainekset
Fenkolikeitto:
2 fenkolia
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl fenkolinsiemeniä
oliiviöljyä
muutama oksa timjamia
2 dl valkoviiniä
vettä
suolaa ja pippuria
*
Fenkoli-avokadosalaatti:
2 fenkolia
2 avokadoa
½ kurkku
pieni pala inkivääriä
1 sitruunan mehu ja kuori
½ punttia minttua
2 rkl oliiviöljyä
pistaasipähkinöitä
suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Fenkolikeitto:
1. Pilko fenkolit ja sipulit ohuiksi paloiksi
2. Lämmitä pannu ja paahda hetki fenkolinsiemeniä
3. Lisää oliiviöljyä, fenkoli ja sipulit. Laske lämpöä ja kuullota pehmeiksi matalalla lämmöllä.
4. Lisää timjamit sekä valkoviini. Anna hetken hautua.
5. Lisää vettä niin, että kaikki pannulla oleva peittyy. Anna hauta 15–20 minuuttia.
6. Poraa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
7. Mausta suolalla sekä pippurilla. Siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile fenkolikeitto kylmänä fenkoli-avokadosalaatin kanssa.
Fenkoli-avokadosalaatti:
1. Halkaise fenkolit ja leikkaa ohueksi mandoliinilla tai veitsellä. Nosta kulhoon.
2. Kuori avokadot ja kuutioi fenkolin sekaan.
3. Pese ja halkaise kurkku. Leikkaa kurkusta pitkittäin ohuita suikaleita kuorimaveistä käyttäen.
4. Raasta inkivääriä ja purista raasteesta mehua kasvisten sekaan.
5. Raasta joukkoon sitruunankuorta ja purista sekaan myös mehu.
6. Hienonna mintunlehdet ja nosta salaatin sekaan.
7. Lisää oliiviöljyä ja murskattuja pistaasipähkinöitä.
8. Mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita lopuksi hyvin.