Smash-burger

Hampurilaisten kuningas, smash-burger

Hampurilaisten suosiolle ei näy loppua. Nyt maistuu litistetyt smash-burgerit. Kaada lasiin hampurilaisen kanssa vaihteeksi punaviiniä.

07.01.2022 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa yli 20%)

suolaa

mustapippuria myllystä

1 punasipuli ohuina renkaina

noin 50 g cheddar-juustoa (esim. Jukolan Juusto)

4 hampurilaissämpylää (esim. Vaasan peruna-hampurilaissämpylää)

2–3 rkl majoneesia

1 tomaatti viipaleina

(öljyä)

Valmistusohje

Smash-burgereiden juju on ohueksi litistetty, tummaksi ja rapeaksi paistettu jauhelihapihvi. Ja usko tai älä, pihvi ei ole lainkaan kuiva vaan taivaallisen mehevä ja runsaan, rapean paistopintansa ansiosta ihanan maistuva. Ohut pihvi paistuu hetkessä valmiiksi, joten smash-burgerit ovat nopeutta ja helppoutta arvostavan mieleen. Lihavalinnassa kannattaa olla tarkkana ja valita mahdollisimman rasvainen naudan jauheliha (rasvaa yli 20 %).

1. Nosta käsin muotoiltu jauhelihapallo (noin 100 g) kuumalle rasvattomalle pannulle ja litistä se öljytyllä kattilan kannella tai vaikka muurauslastalla hyvin ohueksi pihviksi. Pihviin saa tulla letuista tutut ”pitsiset reunat”.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pihvin päälle raakoja sipulirenkaita ja käännä. Minuutin parin paisto riittää, kunhan pannu on riittävän kuuma ja pihvi ruskistuu.
3. Lisää päälle juustoa. Anna juuston sulaa ja pihvin paistua toiseltakin puolelta rapeaksi.
4. Nosta pihvit kevyesti paistettujen ja majoneesilla siveltyjen hampurilaissämpylöiden väliin. Lisää sämpylöiden väliin myös tomaattiviipaleet.

Vinkki! Muurauslasta on hyvä työväline smash-burger-pihvin litistämiseen!

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla