sieniramen

Sieniramen

Sieniramen tuo metsän lautaselle! Sieniramenin tiivismakuinen liemi tuo upeasti esiin valkoviinin hedelmäisyyttä.

30 min
servings 4 annosta

12.11.2021 Arto Rastas + kuva Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 valkosipulinkynttä

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl fariinisokeria

2 rkl misotahnaa

1 l kasvislientä

½ dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

suolaa

*

Lisäksi:

200 g udon-nuudeleita (esim. Yutaka-tuotemerkki)

2 munaa

2 paksoi-kaalia

200 g suppilovahveroita paistettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ramen-liemi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä hetki seesamiöljyssä kattilan pohjalla.
2. Lisää fariinisokeri, misotahna ja jatka kuullottamista.
3. Lisää lopuksi kasvisliemi, etikka ja soija. Hauduta lientä hetki. Maista lientä ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Keitä nuudelit kypsiksi toisessa kattilassa.
5. Keitä kananmunia 6 minuuttia kieuvassa vedessä. Kuori munat ja halkaise ne.
6. Paista sienet kypsiksi pannulla.
7. Halkaise paksoit ja lisää ramen-liemeen, hauduta hetki.
8. Annostele nuudelit lautaselle, kaada kuumaa lientä päälle ja asettele loput ainekset keittolautaselle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla