Ainekset
noin 500 g myskikurpitsaa
*
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
200 g ruskeita herkkusieniä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 tl chilirouhetta
2 dl punaviiniä
1 kanaliemikuutio
1 tlk tomaatteja
suolaa
mustapippuria
*
Juustokastike:
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
80 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
(basilikan lehtiä)
Valmistusohje
1. Tee ensin jauhelihakastike. Ruskista jauheliha paistokasarissa.
2. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa viipaloidut herkkusienet ja hienonnetut sipulit. Sekoita joukkoon pyree, mausteet, viini ja tomaatit. Murenna liemikuutio kastikkeeseen. Painele tomaatit rikki kauhalla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 30 min.
3. Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito hyvin sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää parmesaaniraaste juustokastikkeeseen ja mausta kastike.
5. Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja kuori myskikurpitsan puolikkaat. Leikkaa myskikurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten homma sujuu mandoliinilla.
6. Levitä kerros kurpitsaviipaleita uunivuoan pohjalle, lisää jauhelihakastiketta ja vähän juustokastiketta. Tee lisää kerroksia, jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Voit lisätä pinnan somistukseksi muutamia basilikanlehtiä.
7. Kypsennä kurpitsamoussaka 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna ruoan makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir 2018
Alkon tuotenro 1: