myskikurpitsa kurpitsamoussaka

Kurpitsamoussaka myskikurpitsasta

Myskikurpitsasta syntyy mainion makuinen kurpitsamoussaka. Kurpitsaviipaleita ei tarvitse esikypsentää kunhan ne ovat riittävän ohuita.

1 h 30 min
servings 4-6 annosta

06.10.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

noin 500 g myskikurpitsaa

*

Jauhelihakastike:

500 g jauhelihaa

200 g ruskeita herkkusieniä

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyreetä

1/2 tl kanelia

1 tl juustokuminaa

1 tl oreganoa

1 tl chilirouhetta

2 dl punaviiniä

1 kanaliemikuutio

1 tlk tomaatteja

suolaa

mustapippuria

*

Juustokastike:

50 g voita

4 rkl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

80 g parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria

(basilikan lehtiä)

Valmistusohje

1. Tee ensin jauhelihakastike. Ruskista jauheliha paistokasarissa.
2. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa viipaloidut herkkusienet ja hienonnetut sipulit. Sekoita joukkoon pyree, mausteet, viini ja tomaatit. Murenna liemikuutio kastikkeeseen. Painele tomaatit rikki kauhalla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 30 min.
3. Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito hyvin sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää parmesaaniraaste juustokastikkeeseen ja mausta kastike.
5. Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja kuori myskikurpitsan puolikkaat. Leikkaa myskikurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten homma sujuu mandoliinilla.
6. Levitä kerros kurpitsaviipaleita uunivuoan pohjalle, lisää jauhelihakastiketta ja vähän juustokastiketta. Tee lisää kerroksia, jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Voit lisätä pinnan somistukseksi muutamia basilikanlehtiä.
7. Kypsennä kurpitsamoussaka 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna ruoan makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla