Ainekset
4 (à 120 g) lohipalaa
1 dl valkoviiniä
1 dl kasvislientä
2 rkl voita
suolaa
kuivattua chiliä
*
Punajuuri-kikhernedal:
1 rkl voita
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk (400/240 g) kikherneitä
1/2 tl juustokuminaa (jeera)
2 dl punajuurimehua
2 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita
*
Sitruunajogurtti:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 sitruuna (mehu)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita
*
Lisäksi:
suolaheinää
Valmistusohje
1.Valmista lohet. Kuumenna uuni 120 asteiseksi. Mausta lohipalat suolalla.
2. Kiehauta valkoviini, kasvisliemi ja voi kattilassa.
3. Kaada liemi uunivuokaan ja asettele kalat liemeen. Kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan. Kypsennä lohipaloja uunissa 15–20 minuuttia.
4. Nosta kalat liemestä, ripottele pintaan hieman kuivattua, hienonnettua chiliä. Jos haluat, voit paahtaa kalan pinnan kaasupolttimella tummaksi.
5. Valmista kalojen kypsyessä dal. Kuumenna kasarissa voi ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
6. Lisää valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä hetki.
7. Lisää punajuurimehu ja kasvisliemi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.
8. Murskaa kikherneet puunuijalla tai haarukalla karkeasti. Mausta suolalla sekä pippurilla ja viimeistele nokareella voita.
9. Valmista sitruunajogurtti. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
10. Kokoa lohesta, punajuuridalista, sitruunajogurtista ja suolaheinästä kaunis annos.