viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kuhaceviche
Reseptit

Pinkki kuhaceviche

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kaunis ceviche tarjotaan kohmeisten suolattujen melonikiekkojen päältä. Mikä makuelämys! Työvaiheet vievät vain puolisen tuntia, pakastin hoitaa loput.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 greippi

1 rkl punajuurimehua

400 g kuhaa kuutioina

1 mieto chili

½ punasipuli ohuina viipaleina

korianteria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

4 ohutta viipaletta vesimelonia

1 granaattiomena

suolaa

Valmistusohje

1.Leikkaa vesimelonista neljä hyvin ohutta kiekkoa. Leikkaa melonikiekot kuorettomiksi ja pakasta.
2. Valmista ceviche. Kuori greippi veitsellä. Leikkaa greipistä noin 12 kalvotonta lohkoa. Purista jäljelle jääneestä greipin rangasta mehu talteen.
3. Sekoita greippi- ja punajuurimehu. Laita kuhakuutiot laakeaan astiaan ja kaada mehuliemi päälle. Anna maustua kylmässä 20 minuuttia.
4. Lisää hienonnettu chili, kuorittu ja viipaloitu punasipuli sekä korianterin lehdet kalan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Halkaise granaattiomena ja kopsuttele lusikan avulla siemenet talteen.
6. Aseta kohmeiset vesimeloniviipaleet tarjoilulautasille, ripottele pinnalle suolaa. Annostele kuhaceviche melonin reunoille, lisää greippiviipaleet sekä granaattiomenan siemenet.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä