Parsa-Naanleipä-Pizza

Parsa-naanleipä-pizza

Helpot ja herkulliset pizzat syntyvät naanleipäpohjalle. Valmista pizzat uunissa tai kesäkeittiön grillissä kuvun alla.

25 min
servings 2-4 annosta

31.05.2021 Elisa Johanson + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

100 g vihreitä miniparsoja

100 g valkoisia miniparsoja

1 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

1 prk (120 g) smetanaa

1 sitruuna

2 naanleipää, esipaistettua (esim. Santa Maria)

2 rkl pinjansiemeniä

1 rkl voita

25 g parmesaania

Valmistusohje

1.Sekoita kulhossa miniparsat, öljy ja mausteet. Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 10 min.
2. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja noin ruokalusikallinen sitruunamehua.
3. Levitä sitruunasmetana naanleipien päälle. Nosta leiville paahdetut parsat ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
4. Nosta leivät ja voi uunin kestävässä astiassa uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa reilu 5–10 minuuttia, kunnes naanleipä saa hieman väriä.
5. Voitele valmiit lämpimät leivät voisulalla ja raasta pinnalle parmesaania.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla