Voileipäkakku skagen

Skagen-voileipäkakku

Trendikäs voileipäkakku saa nyt uuden olomuodon skagen-leivoksina. Minivoileipäkakut sopivat sekä suolaiseksi palaksi kuohuviinin seuraan että keväisen piknikin evääksi.

45 min
servings 8 annosta

06.05.2021 Taina Salovaara + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 iso vuokaleipä, viipaloitu (esim. vaalea ja juureen tehty)

1 dl smetanaa

1 dl majoneesia

100 g piparjuurituorejuustoa

1/2 ruukkua ruohosipulia

1 rkl sitruunamehua

pari tippaa tabascoa

suolaa

mustapippuria

150 g kirjolohen mätiä

150 g katkarapuja

*

Kostutukseen:

vedellä laimennettua sitruunamehua

*

Pinnalle:

1 dl smetanaa

50 g mätiä

ruohosipulia

mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Valuta mäti, jos se on vetistä.
2. Vatkaa 2 dl smetanaa vaahdoksi. Ota puolet smetanasta ja lisää sen joukkoon majoneesi, tuorejuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Voit tehdä leivoksista pyöreitä tai suorakaiteenmuotoisia. Ota leivistä pienellä pyöreällä muotilla pohjia tai puolita viipaleet.
4. Levitä puolet leivistä työlaudalle. Sipaise viipaleille pullasudilla laimeaa sitruunamehua. Levitä leiville kerros tuorejuustoseosta ja nokareet mätiä.
5. Paina päälle toinen kevyesti kostutettu leipäviipale. Lisää kerros tuorejuustoseosta ja katkarapuja.
6. Lisää päälle kolmannet kostutetut leipäviipaleet. Peitä leivokset kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Koristele leivokset lopulla vatkatulla smetanalla, mädillä, katkaravuilla ja ruohosipulilla. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Pihistä

Panosta

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla