Mämmi-suklaafondant

Mämmi-suklaafondant

Nyt nautitaan mämmi fondantissa! Kypsennä fondantit kellon kanssa – täydellinen fondant on sisältä valuva, reunoilta ja pinnalta kypsäksi paistunut.

30 min
servings 6 annosta

30.03.2021 Taina Salovaara + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

100 g voita

100 g tummaa suklaata

150 g mämmiä

2 munaa

1 1/2 dl tomusokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

*

Lisäksi:

vaniljajäätelöä

muffinipelti

leivinpaperia

Valmistusohje

1. Voitele isokoloinen, pinnoitettu muffinipelti. Leikkaa leivinpaperista jokaiseen koloon 2 pitkää paperisuikaletta ja aseta ne ristikkäin vuoan koloihin.
2. Sulata voi ja suklaa erikseen omissa kulhoissaan mikrossa täydellä teholla.
3. Yhdistä suklaasula ja mämmi voisulaan. Sekoita joukkoon munat.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
5. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita pursotinpussiin. Pursota taikina vuoan koloihin.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia. Anna fondanttien jäähtyä haaleaksi ja nosta ne vuoasta leivinpaperisuiklaeiden avulla suoraan lautasille.

Portviinisuositus

Sherrysuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla