Possunfilee

Yrteillä täytetty toskanalainen possunfilee

Possunfileen sisältä löytyy maukas yllätys toskanalaiseen tapaan - yrteistä ja sardelleista tehty makuraita. Tarjoa sen kanssa tomaattikastiketta ja vaikkapa valkosipulissa paistettua pinaattia.

1 h 20 min
servings 4 annosta

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 possun sisäfilee

suolaa

mustapippuria myllystä

4 valkosipulinkynttä

4 rkl rosmariinia hienonnettuna

4 rkl salviaa hienonnettuna

2 sardelli- tai anjovisfileetä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Lisäksi:

paistinarua

paistilämpömittari

*

Tarjoiluun ja koristeluun:

tomaattikastiketta

oliiveja

salviaa

Valmistusohje

1. Ota possunfilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kuoritut valkosipulit, yrtit ja sardellit tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on jämäkkää mutta levittyvää.
3. Levitä tahna possunfileen sisään. Kääri filee rullaksi. Sido rulla paistinarulla.
4. Paista fileeseen kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 68 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee ja tarjoa tomaattikastikkeen ja oliivien kanssa. Koristele ruoka muutamalla salvianlehdellä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla