Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

Zuccotto on italialainen, pakastettu kakku ja vähän unohdettu herkku. Se on helppoa tarjottavaa illallisella, sillä sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen.

5 h
servings 4–6 annosta

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

valmista suklaakakkupohjaa (esim. Boström)

2 liivatelehteä

1 rkl voita

1 dl sokeria

2 rkl vettä

1 rkl kaakaojauhetta

2 dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

1 dl maustamatonta jogurttia

40 g tummaa suklaata

25 g cocktailkirsikoita

25 g pistaasipähkinöitä

*

Kostutus:

1 dl kahvia

4 cl Disaronno Amaretto -likööriä

*

Amarettosiirappi:

1 dl vettä

1 dl sokeria

4 cl Disaronno Amaretto

*

Koristeluun:

tomusokeria

pistaasimurua

kukkien terälehtiä

Valmistusohje

1. Vuoraa pieni kupera pohjainen kakkuvuoka tai kulho kelmulla. Leikkaa kakkupohjasta ohuita paloja ja aseta ne vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Liota liivatelehtiä kulhossa kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
3. Kiehauta voi, sokeri, vesi ja kaakao ”siirapiksi” kattilassa. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Vaahdota kerma ja tomusokeri.
5. Ota ¼ vaahdosta talteen toiseen kulhoon. Sekoita jäljelle jäänyt kermavaahto ja jogurtti huolellisesti jäähtyneeseen “kaakaosiirappiin”.
6. Hienonna suklaa, kirsikat ja pistaasit. Sekoita pienempään määrään kermavaahtoa suklaa, kirsikat sekä pistaasipähkinät.
7. Kostuta kakkupohjat kahvin ja amareton seoksella.
8. Levitä pohjan päälle kerma-kirsikkavaahto. Kaada seuraavaksi vuokaan kerma-jogurtti-suklaavaahto, tasoita lastalla. Aseta päälimmäiseksi kakkulevypala ja kostuta se kahvi-amaretolla.
9. Peitä kakku kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
10. Tee amarettosiirappi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää amaretto, nosta pois liedeltä ja jäähdytä.
11. Ota zuccotto pakastimesta. Poista kelmu astian päältä ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista loput kelmut. Koristele zuccoto tomusokerilla, pistaasimurulla ja kukan terälehdillä. Tarjoa kakku amarettosiirapin kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla