Ricottagnocchit, valkosipulissa paistettu hauki ja ruohosipulikastike

Rapeaksi paistettu hauki, ruohosipulikastike ja itsetehdyt gnocchit, täydellinen pääruoka viikonlopun ruokalistalle!

1 h
servings 4 annosta

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g haukifileetä ruodottomana

voita

2 valkosipulinkynttä viipaleina

noin ½ tl suolaa

*

Gnocchit:

150 g ricotta-juustoa

40 g parmesaania raastettuna

2 keltuaista

noin 1 dl (60 g) vehnäjauhoja

1/2 sitruunan kuori raastettuna

1/2 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Ruohosipulikastike:

3 dl kermaa

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

suolaa

Valmistusohje

1. Aloita gnocchien valmistuksesta. Sekoita gnocchiainekset keskenään käsin kulhossa. Anna taikinan asettua puolisen tuntia.
2. Valmista seuraavaksi kastike. Laita kerma kattilaan, keitä ja haihduta noin 1/3 osa nesteestä pois. Lisää ruohosipulisilppu ja mausta suolalla.
3. Pyörittele tekeytynyt gnocchimassa pieniksi palloiksi. Jos sinulla on höyryuuni, laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja höyrytä gnoccheja 10 minuuttia. Tai kypsennä gnocchit bambuhöyrystimellä tai pienessä tilkassa vettä kattilassa liedellä.
4. Anna gnocchien hieman jäähtyä kypsentämisen jälkeen. Siirrä ne sitten paistinpannulle ja paista hetki voissa. Kaada lopuksi kastike pannulle ja sekoittele hetki.
5. Leikkaa haukifileet annospaloiksi. Paista kalat voissa valkosipulien kanssa pannulla rapeiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa hauki gnocchien kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla