Ainekset
400 g haukifileetä ruodottomana
voita
2 valkosipulinkynttä viipaleina
noin ½ tl suolaa
*
Gnocchit:
150 g ricotta-juustoa
40 g parmesaania raastettuna
2 keltuaista
noin 1 dl (60 g) vehnäjauhoja
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Ruohosipulikastike:
3 dl kermaa
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
suolaa
Valmistusohje
1. Aloita gnocchien valmistuksesta. Sekoita gnocchiainekset keskenään käsin kulhossa. Anna taikinan asettua puolisen tuntia.
2. Valmista seuraavaksi kastike. Laita kerma kattilaan, keitä ja haihduta noin 1/3 osa nesteestä pois. Lisää ruohosipulisilppu ja mausta suolalla.
3. Pyörittele tekeytynyt gnocchimassa pieniksi palloiksi. Jos sinulla on höyryuuni, laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja höyrytä gnoccheja 10 minuuttia. Tai kypsennä gnocchit bambuhöyrystimellä tai pienessä tilkassa vettä kattilassa liedellä.
4. Anna gnocchien hieman jäähtyä kypsentämisen jälkeen. Siirrä ne sitten paistinpannulle ja paista hetki voissa. Kaada lopuksi kastike pannulle ja sekoittele hetki.
5. Leikkaa haukifileet annospaloiksi. Paista kalat voissa valkosipulien kanssa pannulla rapeiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa hauki gnocchien kanssa.