Ainekset
3 persimonia
*
Pähkinätosca:
50 g voita
1 rkl siirappia
1/2 dl sokeria
1/2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
250 g pähkinöitä
ripaus kanelia
ripaus sormisuolaa
*
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Leikkaa persimonit parin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita persimonkiekot uunivuokaan.
2. Paloittele pähkinätoscan voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna pähkinätosca hitaasti kiehuvaksi. Keitä sekoitellen pari minuuttia.
3. Jaa pähkinätosca persimonien päälle uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
4. Ripottele pinnalle kanelia ja sormisuolakiteitä. Tarjoa uunipersimon halutessasi jäätelön kanssa.