Pähkinätosca-uunipersimon

Persimon on ihanaa sesonkiruokaa ja uunipersimon suussa sulava talviherkku. Valitse uunipersimoneiksi napakan kypsiä hedelmiä. Raaka persimon on mauton, ylikypsä taas hajoaa uunissa. Tarjoa persimonit haaleina vaniljajäätelön kanssa.

30 min
servings 6 annosta

04.01.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 persimonia

*

Pähkinätosca:

50 g voita

1 rkl siirappia

1/2 dl sokeria

1/2 dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

250 g pähkinöitä

ripaus kanelia

ripaus sormisuolaa

*

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Leikkaa persimonit parin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita persimonkiekot uunivuokaan.
2. Paloittele pähkinätoscan voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna pähkinätosca hitaasti kiehuvaksi. Keitä sekoitellen pari minuuttia.
3. Jaa pähkinätosca persimonien päälle uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
4. Ripottele pinnalle kanelia ja sormisuolakiteitä. Tarjoa uunipersimon halutessasi jäätelön kanssa.

Suomalainen: Ainoa Valokki 2019

Alko 684784, 23,98 € (0,35 l)

Italialainen: Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce

Alko 358434, 9,04 € (0,375 l)

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla