viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Pähkinätosca-uunipersimon

04.01.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Persimon on ihanaa sesonkiruokaa ja uunipersimon suussa sulava talviherkku. Valitse uunipersimoneiksi napakan kypsiä hedelmiä. Raaka persimon on mauton, ylikypsä taas hajoaa uunissa. Tarjoa persimonit haaleina vaniljajäätelön kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 persimonia

*

Pähkinätosca:

50 g voita

1 rkl siirappia

1/2 dl sokeria

1/2 dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

250 g pähkinöitä

ripaus kanelia

ripaus sormisuolaa

*

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Leikkaa persimonit parin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita persimonkiekot uunivuokaan.
2. Paloittele pähkinätoscan voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna pähkinätosca hitaasti kiehuvaksi. Keitä sekoitellen pari minuuttia.
3. Jaa pähkinätosca persimonien päälle uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
4. Ripottele pinnalle kanelia ja sormisuolakiteitä. Tarjoa uunipersimon halutessasi jäätelön kanssa.

Suomalainen: Ainoa Valokki 2019

Alko 684784, 23,98 € (0,35 l)

Italialainen: Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce

Alko 358434, 9,04 € (0,375 l)

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinä-juustopallot

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Oliivi, rypsi vai avokado? Näin valitset öljyn käyttötarkoituksen mukaan

05.02.2021 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä