Ainekset
350 g pastaa
100 g pensaspapuja
6 pientä perunaa keitettynä
(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)
*
Pesto:
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 dl pecorino-juustoa
2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
noin 3/4 dl oliiviöljyä
*
Tarjoiluun:
pecorino-juustoa raastettuna
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut keitinveteen 6 minuutiksi.
2. Valmista pestokastike. Laita yrtit tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, juuston ja pähkinöiden kanssa. Lisää sitruunamehu, suola, pippuri ja melkein kaikki öljystä. Jauha tasaiseksi ja lisää sen verran öljyä, että kastike on notkeaa.
3. Viipaloi perunat. Yhdistä ne valutetun pastan, papujen ja peston kanssa. Lisää halutessasi joukkoon pinaattia tai kevyesti paistettua lehtikaalia. Viimeistele pecorino-juustolla.
Viinisuositus:
Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2019
Alkon tuotenro 1: