Kesäkurpitsakääröt

Uunissa rapeaksi paistunut ilmakuivattu kinkku kätkee sisäänsä kesäkurpitsaa ja haudutettua sipulia. Suupalat on viimeistelty balsamicosiirapilla.

30 min
servings 4 annosta

10.09.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 kapeaa kesäkurpitsaa

1/2 tl sormisuolaa

1/2 tl mustapippuria

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

3 rkl lehtipersiljasilppua

4 viipaletta prosciutto-kinkkua

*

Pinnalle:

öljyä

lehtipersiljaa silputtuna

1 rkl balsamicosiirappia

Valmistusohje

1. Puolita kesäkurpitsat. Leikkaa puolikkaat noin 5 cm:n paloiksi. Kaavi palojen keskeltä sisustaa vähän pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä paistinpannulla. Lusikoi sipulit kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle persiljasilppu.
3. Leikkaa kinkku kapeiksi nauhoiksi ja kiedo nauhat kurpitsapalojen ympärille.
4. Sipaise kääröt öljyllä ja paista 225-asteisessa uunissa 10­–15 minuuttia. Viimeistele kääröt silputulla persiljalla ja balsamicosiirapilla.

Viinisuositukset:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla