Kesäkurpitsanuudelit

Kesäkurpitsa, siitä syntyy parhaat gluteenittomat nuudelit aasialaisella twistillä. Tarjoa alkupalaksi tai nauti kevyenä lounaana. Valitse viiniksi herkullinen valkoviini.

30 min
servings 4 annosta

10.09.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 kiinteää kesäkurpitsaa

300 g naudan sisäfileetä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

seesaminsiemeniä

*

Kastike:

1 rkl seesamiöljyä

2 rkl riisiviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 chili hienonnettuna

2 tl sokeria

1 tl sormisuolaa

1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat. Tee kurpitsoista ohuita nuudeleita spiraalileikkurilla.
2. Sipaise fileepalan pinta öljyllä. Ruskista naudanfileepala kuumalla valurautapannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi, jätä liha sisältä punaiseksi.
3. Mausta liha suolalla, mustapippurilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kääri liha löyhästi folioon ja anna jäähtyä ja maustua 15 minuuttia.
4. Tee kastike lihan jäähtyessä. Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Kun sokeri ja suola ovat liuenneet, lisää kesäkurpitsanuudelit ja kääntele kastikkeen joukkoon.
5. Jaa kesäkurpitsa-nuudelit kulhoihin. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja lisää nuudeliannosten päälle.

Vinkki:
Parhaat viljattomat nuudelit syntyvät kesäkurpitsasta. Jos et omista spiraalileikkuria tee nuudeleiden sijasta ”tagliatellea” leikkaamalla ohuet kesäkurpitsaviipaleet kapeiksi nauhoiksi veitsellä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla