Hampurilainen karitsapihvillä

Hampurilainen karitsasta. Valmista kenties maailman paras burger Linnea Vihosen kesäisellä ohjeella.

45 min
servings 4 annosta

14.06.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g (luomu)karitsan jauhelihaa

300 g (luomu)possun jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

*

Marinoitu punasipuli:

1 punasipuli (keskikokoinen)

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

*

Sahrami-aioli:

1 ps (0,5g) sahramia

2 tl vettä

2 rkl turkkilaista jogurttia

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 valkosipulinkynsi

*

Lisäksi:

4 viipaletta cheddar-juustoa

4 hampurilaissämpylää

1 ruukku korianteria

4 lehteä jääsalaattia

Valmistusohje

1. Sekoita karitsa- ja possu-jauhelihat. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja jätä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
2. Marinoi punasipuli. Kuori sipuli. Leikkaa kokonaisesta sipulista mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita kiekkoja. Laita sipulikiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua noin 15 min.
3. Valmista aioli. Sekoita sahrami ja 2 tl vettä. Sekoita sahramivesi, turkkilainen jogurtti, majoneesi ja kuorittu, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sileäksi kastikkeeksi.
4. Kuumenna grilli ja paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta. Nosta pihvi pois grillistä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Aseta lopuksi cheddar-viipaleet pihvien päälle ja anna sulaa hetki. Kuumenna sämpylöitä grillissä molemmin puolin.
6. Kokoa hampurilainen. Sivele alasämpylälle ruokalusikallinen aiolia ja laita päälle salaatinlehti. Nosta seuraavaksi pihvi, marinoitua punasipulia, ruokalusikallinen aiolia ja neljäsosa korianterinlehdistä sämpylälle. Voitele kansi vielä aiolilla ja sulje hampurilainen.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla