Ainekset
8 vihreää parsaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
(2 rkl rypsiöljyä)
4 hot dog -sämpylää
*
Rakuunakurkut:
1 avomaankurkku
3 tl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
*
Dijon-majoneesi:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
50 g pecorino- tai parmesaani-juustoraastetta
pala (5 cm) tuoretta piparjuurta
pala tuoretta kurkumaa tai inkivääriä
1 rkl rakuunan lehtiä
½ dl macadamia-pähkinöitä
Valmistusohje
1. Valmista rakuunakurkut. Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Asettele kiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa parsojen varresta kuiva osa pois. Grillaa parsoihin kaunis väri mutta jätä ne napakoiksi. Tai paahda parsat kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kanssa, noin 2 min per puoli. Nosta lautaselle ja pirskottele parsojen päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylöitä grillissä tai 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
5. Valuta kurkkuviipaleet ja sekoita hienonnetun rakuunan ja tillin kanssa.
6. Kokoa annos. Levitä hot dog -sämpylän pohjalle dijon-majoneesia ja marinoituja kurkkuviipaleita. Nosta kaksi parsaa ja lisää dijon-majoneesia sämpylän väliin. Raasta parsojen päälle ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta ja pecorinoa. Viimeistele hot dog raastetulla tuoreella kurkumalla ja rakuunanlehdillä, rouhi päälle macadamia-pähkinöitä.
Vinkki: Tarjoa parsa-hot dogin kanssa rakuunaranskalaisia!
Viinisuositus:
Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken
Alkon tuotenro 1: