Ainekset
600 g halloumi-juustoa
½ dl seesamiöljyä
*
Yakitori-kastike:
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 dl soijaa
¼ dl sokeria
1 rkl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)
*
Vesikrassisalaatti:
500 g vesikrassia
½ dl maapähkinävoita
½ rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
½ rkl mirin-maustekastiketta
Valmistusohje
1.Valmista yakitori-kastike. Laita soija ja sokeri kattilaan, keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Lisää mirin ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä siirappimaiseksi.
3. Valmista vesikrassisalaatin kastike. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, soija, riisiviinietikka ja mirin. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin.
4. Leikkaa halloumi pitkulaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota palat grillivartaisiin. Sivele juustot seesaminsiemenöljyllä.
5. Grillaa juustot grillissä tai parilapannulla.
6. Sivele juustot paiston jälkeen uudelleen yakitori-kastikkeella.
7. Huuhtele ja kuivaa vesikrassi hyvin. Sekoita salaattikastike ja vesikrassit.
8. Tarjoile halloumivartaat kuumina vesikrassisalaatin kanssa.