viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Hummus: Kikhernetäyte hummuspedillä
Reseptit

Kikhernetäyte hummuspedillä

14.05.2020 Baba Foods + kuva Baba Foods/Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min

Hummus on yksi Lähi-idän tunnetuimmista herkuista. Tuunaa valmishummuksesta kikherne-hummusdippi ja nauti rapean leivän kera!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk (225 g) hummusta (esim. Baba Green Hummus)

1 prk (reilu 200 g) kikherneitä suolaliemessä

1 rkl voita tai öljyä

2 tl harissaa (esim. Baba Harissa)

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

50 g feta-juustoa

*

Koristeluun:

lehtipersiljaa

sumakki-maustetta

*

Tarjoiluun leipää

Valmistusohje

1.Ota hummus huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.
2. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
3. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kikherneet, harissa, suola ja sokeri. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja kikherneet ovat saaneet väriä.
4. Levitä hummus vadille, lusikoi päälle kikherneet, kirsikkatomaatit ja murennettu feta. Viimeistele lehtipersiljalla ja sumakilla. Tarjoile rapean leivän kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä