Parsakeitto

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

Samettinen parsakeitto toimii ranskalaisvaikutteisen menun alkuruokana. Timjamivaahdon yrttisyys sekä gruyeren paahteisuus ja suolaisuus tuovat miellyttävästi esille suositusviinin hedelmäisyyttä.

1 h 5 min
servings 4 annosta

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

30 g voita

suolaa

mustapippuria

6 dl kasvislientä

2 punttia vihreää parsaa

1 dl ranskankermaa

1 rkl hunajaa

½ sitruuna (mehu)

*

Timjami-maitovaahto:

4 dl rasvatonta maitoa

5 timjaminoksaa

*

Rapea gruyere:

100 g gruyere-juustoa raasteena

Valmistusohje

1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa. Mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja hauduta kunnes jäljellä on 3/4 osaa nesteestä.
3. Poista parsoista kanta ja paloittele pieneksi. Lisää parsat kattilaan ja hauduta pari minuuttia.
4. Kaada keitto tehosekoittimeen, lisää hunaja, ranskankerma sekä sitruunamehu.
5. Soseuta sileäksi keitoksi ja siivilöi keitto vielä lopuksi. Tarkista maku ja jäähdytä parsakeitto.
6. Valmista rapea gruyere. Ripottele juusto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
7. Anna jäähtyä ja kovettua.
8. Mittaa timjami-maitovaahdon ainekset kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes jäljellä on puolet maidosta.
9. Vispaa maito vispilällä vaahdoksi.
10. Kaada keittoa tarjoiluastioihin, koristele rapealla gruyerella. Annostele maitovaahto keiton pinnalle vasta pöydässä. Nauti heti.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla