viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Kuohkea munakas

17.04.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
2 annosta

Lauantaiaamun luksus-munakas saa kuohkeutensa vaahdotetuista valkuaisista. Hyydyttele munakas maltillisella lämmöllä, jotta kuohkeus säilyy. Tarjoa lisänä avokadoleipiä, ilmakuivattua kinkkua, piparjuurikermaa ja valkoviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 munaa

2 rkl ranskankermaa

1/2 dl pehmeää raejuustoa

2 rkl silputtua ruohosipulia

1/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 tl voita

*

Tarjoiluun:

2 rkl ranskankermaa

1/2 tl piparjuuritahnaa

2 viipaletta leipää

1 avokado

iilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisiin ranskankerma, raejuusto ja ruohosipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
3. Sulata voi kahdella pienehköllä paistinpannulla, esimerkiksi blinipannuilla. Kaada munakasmassa pannuille ja laske lieden lämpö puoleen.
4. Kun munamassa alkaa hyytyä, siirtele sitä puuhaarukalla reunoilta kohti pannun keskustaa. Anna munakkaan kypsyä hiljalleen. Halkaise kahtia ja käännä, kun massa on juuri ja juuri hyytynyt munakkaan keskeltä.
5. Murskaa avokadon sisus ja levitä paahdetuille leiville. Mausta ranskankerma piparjuurella.
6. Nosta munakkaat lautasille leivän kanssa. Lisää munakkaan pinnalle kermanokare ja ruusukkeeksi kietaistu kinkkuviipale. Viimeistele annokset ruohosipulisilpulla.

Viinisuositus

Rabl Grüner Veltliner Löss 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Pikkusyötävä
Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Uudenvuoden tarjottavat: illan bileet ja aamun brunssi

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä