Brunssi uunipellillä

Brunssi ja kuohuviini: täydelliset yhdessä. Kätevä brunssiruoka syntyy yhden pellin taktiikalla. Annosta on helppo kasvattaa, jos brunssivieraita on enemmän.

25 min
servings 3 annosta

17.04.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1–2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

200 g herkkusieniä

1 rkl öljyä

1 tl rakuunaa tai oreganoa, kuivattua

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

250 g varsiparsakaalia

2–3 viipaletta hiivaleipää

öljyä

100 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa

4 munaa

sormisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, kunnes sienet saavat vähän väriä. Mausta seos yrttimausteella, mustapippurilla ja suolalla ja siirrä ainekset uunipellille.
3. Puolita isoimmat varsiparsakaalit, sivele öljyllä. Levitä parsakaalit pellille muiden kasvisten päälle.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen kolmioksi. Sivele leiville öljyä ja lisää leipäpalat pellille.
5. Laita pelti 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi.
6. Ota pelti uunista ja tee ainesten väleihin tilaa munille. Valuta munat varovasti pellille. Murenna päälle juusto.
7. Jatka kypsennystä, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet. Mausta munat kevyesti sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa brunssiruoka lämpimänä tai haaleana.

Viinisuositukset

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla