Maderesepti-Friteerattu made ja survotut herneet

Friteerattu made ja survotut herneet

Mateen kiinteä liha sopii hienosti friteerattavaksi. Tarjoa frittimade survottujen ja voilla maustettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

30 min
servings 4 annosta

12.03.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g madefileetä

1/2 tl suolaa

*

Taikina:

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl kivennäisvettä tai olutta

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

1/4 tl valkopippuria

*

Paistamiseen:

5–7 dl (rypsi)öljyä

*

Lisäksi:

300 g pakasteherneitä

25 g voita

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla