Ainekset
1/2 nippu kevätsipulia tai 6 cm pala purjoa
1 rkl öljyä
3 1/2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
noin 1 l kasvislientä
loraus kermaa
1 dl parmesaania raastettuna
25 g tryffelivoita (ohje alla)
suolaa
pippuria
tryffelilastuja
*
Tryffelivoi:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
10 g tryffelisieniä
hienoa merisuolaa
Valmistusohje
1. Valmista tryffelivoi. Lisää huoneenlämpöiseen voihin ohuiksi viipaleiksi tryffelihöylällä tai veitsellä leikatut tryffelit. Lisää hienoa merisuolaa maun mukaan. Suola korostaa tryffelien aromia.
2. Pakasta tryffelivoi. Tryffelivoi saa lisäaromia pakkasessa.
3. Kuullota risoton silputut sipulit öljyssä.
4. Lisää riisi ja kuullota.
5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.
6. Lisää lämmintä kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää. Sekoita välillä ja lorauta lopussa sekaan kermaa.
7. Poista risotto liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja tryffelivoi. Valmis risotto on rakenteeltaan puuron ja vellin välimuoto.
8. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla tryffelilastuilla.
Vinkki: Valmista tryffelivoita voi ostaa Tryffdeli-kaupasta Lahdesta.