Ainekset
1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä
noin 200 g leipäjuustoa
oksa rosmariinia
reilu 1 dl lakkoja
*
Rosmariinihunaja:
1 dl hunajaa
1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi, kuten joulutorttuja tehdessä.
2. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
3. Aseta kunkin taikinaneliön keskelle pari rosmariininlehteä ja muutama kuutio leipäjuustoa. Jätä noin 10 juustokuutiota käyttämättä. Taittele tortut haluamaasi muotoon.
4. Paista joulutortut kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10–15 min. Lisää puolessa välissä paistoa loput juustot torttujen päälle.
5. Torttujen paistuessa sekoita hunaja ja hienonnettu rosmariini. Keitä seosta kattilassa muutama minuutti.
6. Nosta valmiiden torttujen päälle lakkoja ja valuta rosmariinihunajaa. Tarjoa saman tien joko haaleina tai huoneenlämpöisinä.