Ainekset
300 g kyssäkaalia
vettä
50 g voita
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa seesamiöljyä
*
Täyte
300 g kantarelleja tai sesongin metsäsieniä
50 g voita
suolaa
mustapippuria
1 prk (200 g) pehmeää ricottaa
50 g pehmeää vuohenjuustoa
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1 limetti
suolaa
mustapippuria
*
Koristeluun
4 viipaletta parmankinkkua tai prociuttoa
pari oksaa tilliä
40 g parmesaania
½ dl tyrnimarjoja
sitruunankuorta raastettuna
Valmistusohje
1. Kuori kyssäkaali veitsellä ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi. Viipaloi mandoliinilla (tai veitsellä) paperinohuita levyjä. Ryöppää suolatussa vedessä minuutti, nosta pois ja anna jäähtyä.
2. Ruskista voi kattilassa. Nosta pois liedeltä ja kaada soijakastike voin sekaan. Sekoittele, kunnes voi ei enää kupli. Mausta seesamiöljyllä.
3. Paahda parmankinkkua koristelua varten. Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperoidulle uunipelille. Paista rapeaksi 160-asteisessa uunissa 10–13 minuuttia. Viipaleet rapeutuvat lisää vielä uunista pois ottamisen jälkeen.
4. Revi tai pilko sienet paloiksi ja laita kuumalle paistinpannulle. Paista sieniä, kunnes nestettä ei enää irtoa.
5. Lisää voi ja paista sieniä vielä voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota ¼ seoksesta talteen koristelua varten.
6. Sekoita ricotta- ja vuohenjuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä limetin kuoriraaste ja yhdistä sieniin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Levitä teelusikallinen täytettä kyssäkaaliviipaleen keskelle ja pyöräytä rullalle.
8. Koristele rullat hienoksi raastetulla parmesaanilla, murskatuilla parmankinkkuviipaleilla, sienillä, hienonnetulla tillillä, tyrnimarjoilla ja sitruunankuorella. Valuta karamellisoitua voi-soijaseosta reilusti rullien päälle.
Vinkki: Käytä ylimääräinen kyssäkaali Som Tam -salaatin valmistamiseen.
Viinisuositus
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2021
Alkon tuotenro 1: