Normandialainen kanapata

Omenat ja pihlajanmarjat rakastavat toisiaan keittiössä. Tarjoa lempeän kanapadan seurana pihlajanmarjahyytelöä ja uunissa paistettuja juurestikkuja.

1 h
servings 4 annosta

07.10.2019 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä

2 rkl voi-öljyseosta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g mukulaselleriä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 rkl kokojyväsinappia

1 rkl kanafondia

3 dl ranskalaista siideriä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl timjaminlehtiä

3 kotimaista omenaa

1 rkl voita

Lisäksi 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Puolita paistileikkeet. Paista palat kauniin ruskeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla, siirrä broileripalat uunivuokaan.
2. Kuori ja kuutioi selleri, kuori ja silppua sipulit. Kuullota seosta hetki pannulla ja kaada broileripalojen päälle.
3. Laita sinappi, fondi, kerma ja siideri pannulle. Kuumenna ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon timjami.
4. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita 2/3 viipaleista ruoan joukkoon. Jätä loput erikseen paistettaviksi.
5. Kypsennä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175-asteeseen, kypsennä edelleen noin 25 minuuttia.
6. Paista loput omenalohkot voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää ruoan pinnalle tarjoiluvaiheessa.

Viinisuositukset

Pihistä

Panosta

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla