Ainekset
5 dl (300 g) puolukoita
1 ¼ dl (100 g) hillo-marmeladisokeria
1 oksa rosmariinia
(1–2 rkl vettä)
10 palaa patonkia
1 (150 g) vuohenjuustoa, esim. Juustoportti
mustapippuria
rosmariininlehtiä
Valmistusohje
1. Laita kattilaan puolukat, hillo-marmeladisokeri, rosmariininoksa ja tarvittaessa tilkka vettä. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Survo puolukoita hieman ja poista rosmariini. Poista vaahto hillon pinnasta ja tölkitä.
3. Leikkaa vuohenjuustotanko kymmeneksi viipaleeksi. Levitä patonkipaloille puolukkahilloa, päälle juustoviipale ja rouhaisut mustapippuria.
4. Paista patonkeja 220-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Vinkki: Puolukkahillo säilyy jääkaapissa parikin kuukautta ja maistuu myös liharuokien kaverina.