viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Puolukka-vuohenjuustoleipäset

01.10.2019 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

servings Created with Sketch.
4 annosta

Rosmariinilla maustetusta puolukkahillosta ja vuohenjuustosta syntyvät täydelliset leipäset syysillan iloksi. Nautitaan hyvässä seurassa roseekuohuviinin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 dl (300 g) puolukoita

1 ¼ dl (100 g) hillo-marmeladisokeria

1 oksa rosmariinia

(1–2 rkl vettä)

10 palaa patonkia

1 (150 g) vuohenjuustoa, esim. Juustoportti

mustapippuria

rosmariininlehtiä

Valmistusohje

1. Laita kattilaan puolukat, hillo-marmeladisokeri, rosmariininoksa ja tarvittaessa tilkka vettä. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Survo puolukoita hieman ja poista rosmariini. Poista vaahto hillon pinnasta ja tölkitä.
3. Leikkaa vuohenjuustotanko kymmeneksi viipaleeksi. Levitä patonkipaloille puolukkahilloa, päälle juustoviipale ja rouhaisut mustapippuria.
4. Paista patonkeja 220-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Vinkki: Puolukkahillo säilyy jääkaapissa parikin kuukautta ja maistuu myös liharuokien kaverina.

Viinisuositus

Zonin Prosecco Rosé Extra Dry 2022

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Veneto
15,48 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Paukku puolukkaa vai lasi punaviiniä?

09.03.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Brebiou on pehmeä ranskatar

25.09.2018 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä