Puolukka-vuohenjuustoleipäset

Rosmariinilla maustetusta puolukkahillosta ja vuohenjuustosta syntyvät täydelliset leipäset syysillan iloksi. Nautitaan hyvässä seurassa roseekuohuviinin kera.

servings 4 annosta

01.10.2019 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl (300 g) puolukoita

1 ¼ dl (100 g) hillo-marmeladisokeria

1 oksa rosmariinia

(1–2 rkl vettä)

10 palaa patonkia

1 (150 g) vuohenjuustoa, esim. Juustoportti

mustapippuria

rosmariininlehtiä

Valmistusohje

1. Laita kattilaan puolukat, hillo-marmeladisokeri, rosmariininoksa ja tarvittaessa tilkka vettä. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Survo puolukoita hieman ja poista rosmariini. Poista vaahto hillon pinnasta ja tölkitä.
3. Leikkaa vuohenjuustotanko kymmeneksi viipaleeksi. Levitä patonkipaloille puolukkahilloa, päälle juustoviipale ja rouhaisut mustapippuria.
4. Paista patonkeja 220-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Vinkki: Puolukkahillo säilyy jääkaapissa parikin kuukautta ja maistuu myös liharuokien kaverina.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla