Ainekset
500 g maa-artisokkia
5 valkosipulinkynttä
1 ruukku salviaa
200 g gnocchi-pastaa
vettä
1 tl suolaa
50 g voita
1 rkl tryffeliöljyä
1 dl pekaanipähkinää
1 dl parmesaania raasteena
mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Revi salviasta lehdet, hienonna varret.
2. Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää maa-artisokka ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
4. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja pekaanipähkinät. Paista vielä pari minuuttia.
5. Sekoita joukkoon keitetyt pastat. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria.
Viinisuositus
Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017
Alkon tuotenro 1: