viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sinisimpukat ja picada
Yleinen

Sinisimpukat ja picada

22.04.2019 Arto Ratas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Espanjalaishenkiset sinisimpukat saavat pientä rapeutta picada-pestosta ja liemi makua sherrystä. Täydellistä albarino-viinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta, munaton

*

1 kg sinisimpukoita

200 g chorizo-leikkelemakkaraa

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

ripaus öljyä

2 dl kuivaa sherryä

1 dl kermaa

2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Picada-kastike:

5 rkl (50 g) manteleita

2–3 viipaletta (50 g) vaaleaa leipää

1/2 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori

1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Huuhtele simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet. Suikaloi chorizot. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna laakeassa kannellisessa kattilassa tai wokkipannussa öljy. Lisää pannulle sipulit sekä chorizo.
3. Paista hetki ja lisää sitten kerma ja sherry. Kiehauta ja lisää simpukat.
4. Laita kansi päälle ja keitä välillä sekoittaen noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää hienonnettu lehtipersilja
5. Sekoita kaikki picadan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
6. Asettele simpukat lautaselle liemen kanssa ja ripottele päälle picadaa.

Viinisuositus

Pazo de Villarei Albariño 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Espanja
14,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Äyriäisriisi, Arroz de Marisco

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Pasta
Alkuruoka

Passion-kampasimpukka-carpaccio

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä