Ainekset
4 annosta gluteeniton, munaton, kasvis
*
4 keskikokoista punajuurta
*
Savupaprikakastike:
1 paprika
1 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
*
Peruna-parmesaanisose:
200 g rosamunda-perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
25 g voita
50 g parmesaani-juustoa raasteena
suolaa
mustapippuria
*
Perunalastut:
2 pientä perunaa
3 dl öljyä
suolaa
*
Koristeluun:
suolaheinää
Valmistusohje
- Paahda punajuuria kuorineen 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
- Valele paprika kevyesti rypsiöljyllä (noin 1 rkl) ja paahda punajuurien kanssa uunissa pehmeäksi. Huomioi, että paprika tummuu ja kypsyy punajuuria huomattavasti nopeammin.
- Poista paprikasta siemenet ja kara. Laita paprika ja muut kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi kastikkeeksi.
- Kuori rosamunda-perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
- Perunoiden kiehuessa leikkaa kaksi pientä perunaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Uppopaista perunalastut rapeaksi pienessä kattilassa noin 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla.
- Kaada rosamunda-perunoiden keitinvesi pois. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
- Soseuta perunat ja lisää sekaan kuuma voi-kermaseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi parmesaaniraaste. Sose saa olla löysää, lisää tarvittaessa kermaa.
- Kokoa annos. Leikkaa kypsät, lämpimät punajuuret paloiksi. Tee punajuurista lautaselle keko, laita keskelle ohutta perunapyreetä, kaada päälle kastiketta ja koristele suolaheinällä sekä rapeilla perunalastuilla.