Helppo raparperi-lohileipä

Raparperi-lohileivät

Raparperi sopii myös suolaisiin herkkuihin. Kokeile raparperi-lohileipiä ja uuden maailman kuohuviiniä.

30 min
servings 4 annosta

27.05.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN

*

4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää

400 g lohifileetä

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Raparperit:

2-3 ohutta raparperin vartta

2 tl inkivääriä raastettuna

2 tl limen kuorta raastettuna

1 rkl fariinisokeria

1 rkl öljyä

1 rkl voita

1 rkl limemehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
  2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
  4. Paahda leipäviipaleet.
  5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.

Viinisuositukset

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla