Ainekset
4 ANNOSTA, 30 MIN
*
4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
400 g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
*
Raparperit:
2-3 ohutta raparperin vartta
2 tl inkivääriä raastettuna
2 tl limen kuorta raastettuna
1 rkl fariinisokeria
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
korianteria tai basilikaa
Valmistusohje
- Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
- Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
- Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
- Paahda leipäviipaleet.
- Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.
Viinisuositukset
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019
Alkon tuotenro 1: