Helppo voileipäkakku

Helppo voileipäkakku

Älä ota stressiä juhlista. Voileipäkakkukin valmistuu puolessa tunnissa, kun raaka-ainelista on lyhyt ja koristelu linjakkaan yksinkertainen.

30 min

24.05.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta, 1 kakku, 30 min

*

18 palaa paahtoleipää

3 sitruunaa

300 g katkarapuja (pakaste)

2 prk (á 150 g) ranskankermaa

1 ruukku ruohosipulia tai korianteria

suolaa

mustapippuria

*

PINNALLE:

2 pkt (á 200 g) tsatsikia (esim. Filos)

1 kurkku

Valmistusohje

  1. Leikkaa paahtoleipäviipaleiden reunat ohuelti pois. Asettele kuudesta leipäpalasta tarjoilulautaselle suorakaiteen muotoinen kakun pohja. Purista noin puolikkaan sitruunan mehu suoraan leiville.
  2. Valmista raputäyte. Hienonna sulaneet katkaravut veitsellä hieman pienemmiksi, silppua ruohosipuli. Sekoita ranskankerman sekaan j mausta puolikkaalla sitruunan mehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Levitä puolet täytteestä leiville. Asettele päälle toinen kerros leipiä, kostuta sitruunanmehulla ja levitä loput raputäytteestä leiville. Asettele loput leivät voileipäkakun päällimäiseksi kerrokseksi.
  4. Kuorruta kakku tsatsikilla.
  5. Leikkaa kurkusta puoliympyröitä ja asettele ne kauniisti kakun päälle.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla