Ainekset
1 nippu (500 g) parsaa (valkoista tai vihreää)
1 pkt (500 g) perunagnoccheja (esim. Rana)
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
1/2 tl hiutalesuolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g parmesaania
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kuori parsat, taita pois kuivat kannat. Keitä vihreitä parsoja niukassa, suolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, valkoisia parsoja noin 10 minuuttia. Paloittele parsat.
2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.
3. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa, puserra sekaan kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää gnocchit ja paista niihin väriä. Lisää parsapalat, kuumenna hetki. Mausta ruoka sitruunamehulla, hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
4. Viimeistele ruoka raastetulla parmesaanilla ja silputuilla tuoreyrteillä.
Viinisuositukset
Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc 2018
Alkon tuotenro 1: