viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Savoijinkaalikääryleet

14.02.2019 Resepti Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Kokeile savoijinkaalikääryleitä ja ripassoa. Nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

1 h + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

1 savoijinkaali (kurttukaali)

vettä

suolaa

150 g g emmer-vehnää, (esim. Malmgård)

1/4 (50 g) purjoa

2 rkl öljyä

1/2 dl (30 g) pikkelöityä sieniä tai rapeaksi paistettuja tuoreita sieniä

2 dl kermaa

1/2 dl sitruunamehua

3 tl suolaa

mustapippuria rouhittuna

1/2 dl vaahterasiirappia

sormisuolaa

*

Katajanmarjavoi:

1 rkl katajanmarjoja

100 g voita

*

Puolukat:

2 dl puolukoita

1 rkl sokeria

*

Mallasmuru:

4 palaa mallasleipää (esim. Maalahden limppu)

Valmistusohje

1. Aloita savoijinkaalikääryleiden valmistus katajanmarjavoista. Paahda katajanmarjoja 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laita voi ja murskatut katajanmarjat kattilaan ja anna voin ruskistua. Jätä katajanmarjat voihin ja siivilöi marjat pois, kun voi on jäähtynyt.
2. Ripottele sokeri jäisten puolukoiden päälle ja jätä sulamaan huoneenlämpöön.
3. Revi kaalista noin 8 päällimmäistä lehteä irti. Ryöppää reilusti suolatussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä lehdet nopeasti kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin. Ohenna kaalinlehtien paksuja ruotikohtia veitsellä.
4. Valmista kääryleiden täyte. Keitä emmer-vehnä kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Pese ja suikaloi purjo. Leikkaa myös pala (noin 50 g) raakaa savoijinkaalia suikaleiksi. Kuullota purjo- ja kaalisuikaleita öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.
6. Lisää keitetty, valutettu emmer ja sienet pannuun. Kaada myös kerma pannuun ja anna kiehua, kunnes täyte on paksuuntunut. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja reilusti mustapippurilla. Anna jäähtyä.
7. Täytä kääryleet. Nosta kaalinlehdet työlaudalle ulkopuoli ylöspäin. Lusikoi lehdelle 1–2 ruokalusikallista täytettä. Kääräise rullalle, kuten perinteiset kaalikääryleet.
8. Nosta kääryleet uunivuokaan, valuta päälle vaahterasiirappia ja puolet katajanmarjavoista. Paahda kääryleisiin väriä 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
9. Polta puolukoihin halutessasi väriä kaasupolttimella.
10. Revi mallasleipä muruksi. Paahda 180 asteisessa uunissa leivinpaperin päällä uunipellillä, kunnes leipä on rapeaa.
11. Tarjoile valmiit kaalikääryleet mallasmurun, puolukoiden, lopun katajanmarjavoin ja sormisuolan kanssa.

Viinisuositus

Villalta Valpolicella Ripasso 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä