viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suolakaramellipiiras ja viikunat

15.11.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

Suolakaramellipiiras saa täydellisen juomaparin marsala-viinistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

12 annosvuokaa tai 1 iso piiras

munaton, kasvis

40 min + 2 h jäähtymiseen ja hyytymiseen

*

180 g digestivekeksejä

80 g voita (pehmeää tai sulaa)

1 rkl tomusokeria

*

Karamelliseos:

2 liivatelehteä

kylmää vettä (liotukseen)

1 dl vettä

1 3/4 dl ruokosokeria

60 g voita kuutioina

1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 tl suolaa

*

Mascarpone-kerma:

400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa

2 1/2 dl kuohukermaa

1/2 dl ruokosokeria

*

Kanelisiirappi ja viikunat:

1 dl sokeria

1 dl vettä

2 kanelitankoa

6 viikunaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin viikunat. Mittaa vesi, sokeri ja kanelitangot kattilaan. Keitä viisi minuuttia.
2. Paloittele viikunat neljään osaan ja kaada kuuma liemi niiden päälle kulhoon. Anna maustua vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
3. Jauha keksit, voi ja tomusokeri tehosekoittimessa sekaisin. Painele keksimuru irtopohjavuoan (halkaisina 26 cm) pohjalle tai pieniin annosvuokiin.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta desi vettä ja sokeri.
5. Lisää kuumaan liemeen pehmenneet, ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet.
6. Lisää voikuutiot koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää myös kerma ja suola. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
7. Sekoita mascarbone, kevyesti vatkattu kerma ja ruokosokeri keskenään kulhossa.
8. Lisää ensiksi valmistamasi liivateseos mascarbone-kerman sekaan tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan tai vuokiin keksimurupohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
9. Tarjoile piiraat kanelisiirapin ja viikunoiden kanssa.

Viinisuositus

Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Italia
9,79 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä