Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
30 min + 20 min maustumiseen
*
1/4 punakaali
1 dl tuoreita taateleita
2 päärynää
2 endiiviä
200 g sinihomejuustoa
*
Mausteliemi:
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
*
Pippurijogurtti:
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
*
Koristeluun:
tuoreita yrttejä tai krasseja
Valmistusohje
1. Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
2. Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
3. Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
4. Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
5. Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
6. Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
7. Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.