viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paahdettu tartar ja pikapikkelöity punasipuli

21.11.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Pinnan parilointi antaa tartarille mukavan paahteisen maun. Kokeile rosee- tai punaviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

gluteeniton, maidoton

*

500–600 g sisä- tai ulkofileetä, marmoroitunutta

1 rkl worcesterkastiketta

1 1/2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl öljyä

*

Sipulit:

2 punasipulia

3 rkl punaviinietikkaa

2 rkl siirappia

1 rkl kapriksia

1 tl öljyä

1/4 tl suolaa

*

Purjo-palsternakkapyree:

1 iso purjo

300 g palsternakkaa

2 perunaa, jauhoista

vettä

2 rkl voita

noin 1 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

*

Tarjoiluun:

4 munan keltuaista (luomu)

Valmistusohje

1. Marinoi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.
2. Lämmitä punaviinietikka ja siirappi kiehumispisteeseen. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua 20 minuuttia.
3. Tee pyree. Leikkaa purjon valkoinen osa, halkaise, huuhdo ja paloittele. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat.
4. Keitä ainekset pehmeiksi.
5. Kaada vesi pois. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon voi ja sen verran kermaa, että pyree on samettista. Mausta suolalla.
6. Leikkaa pihvien liha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit myös jauhaa tai jauhattaa lihan karkeaksi. Sekoita mausteet ja öljy lihan joukkoon. Muotoile paksuiksi pihveiksi.
7. Valuta sipulit liemestä, lisää joukkoon kaprikset, öljytilkka ja suola.
8. Leikkaa purjon vihertävästä osasta ohuita viipaleita ja paista ne ruskeiksi kuumassa öljyssä. Ripottele pyreen päälle. Paahda pihvejä noin 15 sekuntia/puoli kuumalla pannulla juuri ennen tarjoamista pyreen, pikkelöidyn sipulin ja keltuaisten kanssa.

Viinisuositukset

Roseeviini

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini
11,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Punaviini

Zinio Garnacha 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rioja
12,48 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä