Ainekset
4 annosta
30 min
gluteeniton, maidoton
*
500–600 g sisä- tai ulkofileetä, marmoroitunutta
1 rkl worcesterkastiketta
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl öljyä
*
Sipulit:
2 punasipulia
3 rkl punaviinietikkaa
2 rkl siirappia
1 rkl kapriksia
1 tl öljyä
1/4 tl suolaa
*
Purjo-palsternakkapyree:
1 iso purjo
300 g palsternakkaa
2 perunaa, jauhoista
vettä
2 rkl voita
noin 1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
*
Tarjoiluun:
4 munan keltuaista (luomu)
Valmistusohje
1. Marinoi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.
2. Lämmitä punaviinietikka ja siirappi kiehumispisteeseen. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua 20 minuuttia.
3. Tee pyree. Leikkaa purjon valkoinen osa, halkaise, huuhdo ja paloittele. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat.
4. Keitä ainekset pehmeiksi.
5. Kaada vesi pois. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon voi ja sen verran kermaa, että pyree on samettista. Mausta suolalla.
6. Leikkaa pihvien liha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit myös jauhaa tai jauhattaa lihan karkeaksi. Sekoita mausteet ja öljy lihan joukkoon. Muotoile paksuiksi pihveiksi.
7. Valuta sipulit liemestä, lisää joukkoon kaprikset, öljytilkka ja suola.
8. Leikkaa purjon vihertävästä osasta ohuita viipaleita ja paista ne ruskeiksi kuumassa öljyssä. Ripottele pyreen päälle. Paahda pihvejä noin 15 sekuntia/puoli kuumalla pannulla juuri ennen tarjoamista pyreen, pikkelöidyn sipulin ja keltuaisten kanssa.