Lammas-saltimbocca

Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria. Leikkaa saltimboccasta […]

01.11.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

15 min + 20 min kypsennykseen

*

800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 ruukku tuoretta salviaa

12 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje

  1. Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
  2. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
  3. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
  4. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
  5. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
  6. Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla