Ainekset
4 annosta
munaton, kasvis
35 min + 55 min kypsennykseen
*
250 g kypsiä kikherneitä
300 g (3–4 kpl) punajuuria
1 ruukku tuoretta korianteria
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/4 tl kanelia
ripaus chiliä
1/2 tl mustapippuria
1 rkl limettimehua
3/4 dl vehnäjauhoja
öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
*
Tahinikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tahinia
1 limetin mehu
1 valkosipulinkynsi
1–2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl savupaprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kääntele paloihin vähän öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
2. Huuhdo kikherneet siivilässä. Pane kikherneet, paahdetut punajuuret, mausteet ja limettimehu tehosekoittimeen ja jauha hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
3. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Litistä pallot paksuiksi pihveiksi ja pane ne öljytyn leivinpaperin päälle pellille. Voitele falafelit öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista edelleen 10–15 minuuttia.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään, anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa falafelien kanssa.