Portobelloleivät

Kokeile grillata tänä kesänä portobelloleipiä, jotka maistuvat kasvissyöjillekin.

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leinoi

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvisruoka

45 min + 30 min marinointiin

*

focaccia-leipää

4 isoa portobello-sientä

3–4 rkl soijakastiketta

1–2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

2 kourallista baby-pinaattia

cheddar-majoneesia

mehustettua punasipulia (ohje alla)

*

Cheddar-majoneesi:

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

100 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)

suolaa

valkopippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista majoneesi. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Laita keltuaiset ja sinappi vatkauskulhoon. Sekoita öljyt kannussa.
2. Kaada öljyt keltuaisten sekaan ohuena nauhana, vatkaa koko ajan voimakkaasti. Kun seos muodostaa emulsion eli paksunee, lisää valkoviinietikka edelleen vatkaten.
3. Raasta cheddar mahdollisimman hienoksi ja lisää majoneesiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Säilytä majoneesi viileässä.
4. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
5. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
6. Poista sienistä varovaisesti jalka ja heltat. Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua puoli tuntia.
7. Kuivaa sienet ja pirskottele päälle oliiviöljyä.Grillaa sieniin kaunis väri suoralla lämmöllä, siirrä sitten epäsuoraan lämpöön folion päälle grillin reunalle kypsymään. Mausta mustapippurilla.
8. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.Leikkaa focacciasta neljä palaa ja halkaise ne. Lämmitä leivät nopeasti grillissä.
9. Kokoa leivät. Pohjalle leipä,päälle cheddarmajoneesia, mehustettua punasipulia, grillattu portobello, pinaattia, uudelleen cheddarmajoneesia ja leipäkansi. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Bryggeri Dunkel tai Hitachino Nest Anbai Ale

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla