Ainekset
4 annosta
kasvisruoka
45 min + 30 min marinointiin
*
focaccia-leipää
4 isoa portobello-sientä
3–4 rkl soijakastiketta
1–2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
2 kourallista baby-pinaattia
cheddar-majoneesia
mehustettua punasipulia (ohje alla)
*
Cheddar-majoneesi:
2 keltuaista
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
100 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)
suolaa
valkopippuria
*
Mehustettu punasipuli:
1 iso punasipuli
1/2 tl sherryviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Valmista majoneesi. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Laita keltuaiset ja sinappi vatkauskulhoon. Sekoita öljyt kannussa.
2. Kaada öljyt keltuaisten sekaan ohuena nauhana, vatkaa koko ajan voimakkaasti. Kun seos muodostaa emulsion eli paksunee, lisää valkoviinietikka edelleen vatkaten.
3. Raasta cheddar mahdollisimman hienoksi ja lisää majoneesiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Säilytä majoneesi viileässä.
4. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
5. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
6. Poista sienistä varovaisesti jalka ja heltat. Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua puoli tuntia.
7. Kuivaa sienet ja pirskottele päälle oliiviöljyä.Grillaa sieniin kaunis väri suoralla lämmöllä, siirrä sitten epäsuoraan lämpöön folion päälle grillin reunalle kypsymään. Mausta mustapippurilla.
8. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.Leikkaa focacciasta neljä palaa ja halkaise ne. Lämmitä leivät nopeasti grillissä.
9. Kokoa leivät. Pohjalle leipä,päälle cheddarmajoneesia, mehustettua punasipulia, grillattu portobello, pinaattia, uudelleen cheddarmajoneesia ja leipäkansi. Tarjoa heti.