Makeaksi grillattu pizza

Yllätä vieraasi ja valmista grillissä jälkiruoka. Makeaksi grillattu pizza ja lasillinen cavaa maistuvat myös kesäbrunssilla.

servings 4 annosta

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta/pizzaa

munaton

45 min + 45 min kohottamiseen

*

1 1/2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

2 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1/2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 rkl rypsiöljyä

3 dl durumvehnäjauhoja

*

Täytteet:

4 rkl Nutellaa tai maapähkinävoita

100 g mansikoita

100 g vadelmia

50 g valkosuklaata

vaahtokarkkeja

Valmistusohje

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, kaneli ja kardemumma, sekoita.
2. Siivilöi jauhot sekaan pikku hiljaa ja vaivaa taikinasta käsin kimmoisa. Kaada lopuksi öljy ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.
3. Painele tai kauli taikinasta neljä pyöreää pizzapohjaa.
4. Paista pohjia grillissä muutama minuutti per puoli, kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä hieman, ennen täytteillä viimeistelyä.
5. Levitä hieman jäähtyneiden pizzapohjien päälle Nutella tai maapähkinävoi. Ripottele pinnalle marjat sekä vaahtokarkit.
6. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lusikoi se pizzojen päälle.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla