Softshell-rapuburgeri ja pikkelöityä wasabikurkkua

Joko olet maistanut maailmalla suosittua softshell-rapuburgeria, jossa pihvin korvaa pehmeäkuorinen friteerattu rapu? Softshell-rapuja löydät pakastealtaasta ja jos et, pyydä kauppiasta tilaamaan.

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

45 min + 12 h maustumiseen

maidoton

*

4 pehmeäkuorirapua (soft shell crap)

2 tl suolaa

1 tl cayennepippuria

1 muna

2 dl kylmää vettä

2 dl vehnä- tai riisijauhoja

1 l rypsiöljyä

sormisuolaa

*

Wasabikurkut:

1 1/2 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1/2 dl sokeria

1/2 tl wasabitahnaa

1 kurkku

3 rkl seesaminsiemeniä

*

Lisäksi:

4 hampurilaissämpylää

salaattia

chilimajoneesia

vihreitä tomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista wasabikurkut tarjoilua edeltävänä päivänä. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja wasabi. Keitä 5 minuuttia.
2. Anna liemen jäähtyä.  Leikkaa pesty kurkku kuorineen pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet astiaan, kaada päälle jäähtynyt pikkelöintiliemi sekä seesaminsiemet. Anna maustua vuorokausi kylmässä.
3. Sulata ravut ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Mausta ravut suolalla sekä cayennepippurilla.
4. Sekoita huolellisesti kulhossa muna, vesi sekä jauhot. Kasta maustetut ravut taikinassa juuri ennen uppopaistoa.
5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi (käytä paistoläpömittaria apuna). Uppopaista rapuja öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin punaisen värisiä, eli kypsiä.
6. Nosta ravut reikäkauhalla öljystä ja ripottele pintaan sormisuolaa heti kuumana.
7. Grillaa hampurilaissämpylöihin raidat grillissä. Viipaloi tomaatit.
8. Tarjoa ravut sämpylöiden välissä yhdessä salaatin, chilmajoneesin, tomaattiviipaleiden ja wasabikurkkujen kanssa. Hampurilaiset ovat ihanaa kesäruokaa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla