Ainekset
4–6 annosta
1h + 2 h marinoitumiseen
gluteeniton, maidoton, munaton
*
1 kg broilerin paistileikettä
12 varrastikkua
*
Adobo-kastike:
1 iso salottisipuli
10 valkosipulinkynttä
1/2 dl seesamiöljyä
2 dl soijakastiketta (gluteeniton)
2 dl inkiväärivalkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
10 mustapippuria
4 kaffirlimen- tai laakerinlehteä
*
Paksoisalaatti:
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2–3 (200 g) paksoita (eli pinaattikiinankaali)
1/2 valko- tai vesimeloniretikka
50 g sokeriherneitä
1 dl krassia tai thaibasilikaa
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
Valmistusohje
1. Poista paisteista mahdolliset luut ja paloittele broileri sopiviksi paloiksi vartaita varten.
2. Valmista kastike. Kuori sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kuullota hetki seesamiöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Siivilöi kastike ja anna jäähtyä hetki.
5. Kaada puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja loppuosa broilerien päälle toiseen kulhoon. Anna broilerien marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
6. Valmista paksoisalaatin kastike sekoittamalla omenaviinietikka, öljy, sokeri ja inkivääri keskenään.
7. Kumoa maustuneet broileripalat siivilään, anna ylimääräisen kastikkeen valua pois ja pujota palat varrastikkuihin.
8. Grillaa vartaat grillissä mehukkaan kypsiksi.
9. Grillaa samalla myös neljään osaan pitkittäin leikatut paksoit. Paksoita ei tarvitse kypsentää kovin kauaa.
10. Sivele grillauksen jälkeen salaattikastiketta lämpimille paksoille ja nosta ne tarjoiluvadille.
11. Leikkaa retikoista veitsellä hyvin ohuita viipaleita ja nostele ilmavasti tarjoiluvadille. Suikaloi huuhdellut sokeriherneet. Koristele annos sokeriherneillä, tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.