Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
35 min
*
400 g varhaisperunoita keitettyinä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1–2 rkl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)
1 valkosipulinkynsi
50 g saksanpähkinöitä
1/4 tl suolaa
125 g pekoniviipaleita
100 g neulapapuja
salaattia (esim. puna- ja friseesalaattia, rukolaa, pinaattia)
1 pieni punasipuli
*
Saksanpähkinä-vinaigrette:
2 rkl sherryviinietikkaa
1 dl saksanpähkinäöljyä
1/2 dl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
*
Lisäksi:
tuoretta leipää
Valmistusohje
1. Tee vinaigrette. Kaada kulhoon sherryviinietikka ja lisää öljyt ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Valmista salaatti. Halkaise keitetyt perunat pituussuunnassa ja sivele kevyesti öljyllä.
3. Grillaa perunoihin kuumassa grillissä kauniit raidat, siirrä lopuksi epäsuoraan lämpöön lämpenemään hetkeksi.
4. Siirrä perunat kulhoon, ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria, öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Peitä astia foliolla tai kannella, siirrä lämpimään maustumaan.
5. Paahda saksanpähkinöihin leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa hieman väriä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
6. Paista pekonit grillissä tai paistinpannulla rapeiksi ja nosta tarjoilukulhoon.
7. Keitä neulapapuja muutama minuutti vedessä. Valuta ja jäähdytä.
8. Pese ja kuivaa salaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
9. Sekoita tarjoilukulhossa pekonit, perunat, salaatit, saksanpähkinät, punasipulit ja keitetyt neulapavut. Mausta saksanpähkinävinaigretellä, pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoa tuoreen leivän kera.