Aprikoosi-valkosuklaa-moussekakku

Juhlat kruunaa aprikoosinen moussekakku. Tarjoa tokaji-viinin kera.

28.05.2018 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kakku, noin 16 annosta

munaton

1 h + 12 h hyytymiseen

*

5 liivatelehteä

vettä

1 sitruuna

2 dl aprikoosisosetta (esim. Bonne)

2 dl + 1/2 dl vispikermaa

1 1/2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

*

Valkosuklaamousse:

3 liivatelehteä

vettä

250 g valkosuklaata

2 1/2 dl vispikermaa

1 1/4 dl täysmaitoa

*

Pohja:

50 g voita (suolatonta)

1 sitruuna

1 dl (50 g) mantelijauhetta

1/2 dl (50 g) tummaa ruokokidesokeria

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl (50 g) vehnäjauhoja

1/2 tl hienoa (meri)suolaa

*

Koristeluun:

aprikoosia, suolatikkuja, valkosuklaata, lemon curd -tahnaa, marenkia, kukkia

Valmistusohje

1. Valmista pohja. Kuutioi kylmä voi. Pese ja raasta sitruunan kuori.
2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää voikuutiot. Sekoita käsin nyppien murumaiseksi.
3. Murustele taikina leivinpaperille. Nosta pakastimeen jäähtymään puoleksi tunniksi.
4. Paista 150-asteisessa uunissa 15–25 min, kunnes taikina on kullanruskeaa. Sekoita paiston aikana.
5. Anna jäähtyä hetki, painele lämmin muru leivinpaperin päälle kakkuvuoan pohjalle.
6. Valmista aprikoosimousse. Liota liivatteita kulhossa kylmässä vedessä. Purista sitruunasta mehu (käytä samaa kuin pohjaan). Yhdistä aprikoosisose ja sitruunanmehu.
7. Vatkaa 2 dl kermaa ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Kääntele kerma aprikoosisoseeseen.
8. Kuumenna 1/2 dl kermaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kermaan. Anna jäähtyä hetki.
9. Sekoita pari lusikallista moussea liivateseokseen. Kaada seos moussen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
10. Kaada mousse pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa useampi tunti ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä.
11. Valmista valkosuklaamousse. Liota liivatteita kylmässä vedessä.
12. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita usein.
13. Vaahdota kerma kevyesti.
14. Kiehauta maito. Lisää puristetut liivatteet kuumaan maitoon ja anna sulaa.
15. Kaada 1/3 osa maito-liivateseoksesta suklaaseen. Jos ainekset erottuvat (leikkaavat), soseuta seos sileäksi sauvasekoittimella. Lisää loput kuumasta maidosta kahdessa erässä ja ylläpidä sama emulgoitunut rakenne. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
16. Lisää kermavaahto suklaaseen. Sekoita tasaiseksi.
17. Kaada mousse kakkuvuokaan aprikoositäytteen päälle.
18. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
19. Koristele kauniisti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla