Rapukääretorttu

Kesäjuhlien suloisin voileipäkakku on kääräisty rullalle. Nauti unkarilaisen furmint-valkoviinin kanssa.

45 min
servings 12 annosta

22.04.2019 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12 annosta

munaton

45 min + vetäytyminen 8 h

*

500 g katka- tai jokirapuja

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 tl piparjuuritahnaa

1 prk (200 g) ranskankermaa

1 sitruuna

1 tl suolaa

(mustapippuria)

*

Torttupohja:

15 viipaletta paahtoleipää

1 1/2 dl kalalientä

*

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl maitoa (tai kermaa)

1/2 tl suolaa

sitruunankuorta raastettuna

*

Koristeluun:

katkarapuja, kirjolohenmätiä, versoja tai ituja, syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Hienonna ravut ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori (ota talteen, käytä kuorrutukseen) ja purista mehu.
2. Mausta ranskankerma sitruunamehulla. Lisää joukkoon ravut, ruohosipuli ja piparjuuritahna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Levitä tuorekelmua pöydälle. Asettele leipäviipaleet (3 x 5 viipaletta) limittäin, aavistuksen päällekkäin kelmulle.
4. Kostuta leipälevy jäähtyneellä kalaliemellä. Kauli leipälevyä hieman tasaisemmaksi, jotta rullaaminen on helpompaa.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kakku kelmun avulla. Käännä saumapuoli alas. Kiristä torttu tiiviiksi paketiksi kelmun avulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto maidolla. Sekoita sileäksi, lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
7. Levitä kuorrute rapukääretorttu pintaan.
8. Koristele torttu katkaravuilla, mädillä, yrteillä, versoilla ja kukilla kesäiseksi.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla