parsa-kvinoasalaatti

Parsa-kvinoasalaatti

Parsa-kvinoasalaatti on brunssin ruokaisa salaatti, joka maistuu erityisesti kuivan proseccon kanssa.

30 + 30 min
servings 6 annosta

26.04.2018 Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 dl kvinoaa

4 dl vettä

1/2 tl suolaa

2 punasipulia

1 sitruuna

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

2 ruukkua lehtipersiljaa

2 ruukkua minttua

1 nippu vihreää parsaa

2 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta se kevyesti suolalla. Keitä kvinoaa noin 10 minuuttia vedessä.
3. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja suikaloi punasipuli.
5. Sekoita kulhossa sipulien joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja sokeri. Anna maustua.
6. Hienonna yrtit.
7. Kääntele yrtit ja kvinoa punasipulin joukkoon.
8. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestä puiseva osa (2¬–3 cm) pois. Viipaloi parsat noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
9. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
10. Kääntele parsat kvinoa-yrttisalaatin joukkoon.
11. Paahda lopuksi pinjansiemeniin kuivalla, kuumalla paistinpannulle hieman väriä ja lisää kvinoasalaattiin.

Brunssiviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla