viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Gua Bao eli taiwanilaiset höyrytetyt sämpylät kanatäytteellä

27.04.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Täytetyt Gua Bao -sämpylät ovat helppoa piknikruokaa. Pakkaa eväät mukaan, viinipullo kainaloon ja astele ulos aurinkoon.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

12 kpl

45 min + 2 h marinoimiseen

*

2 dl maa- tai suolapähkinöitä

2 dl kurkkua suikaloituna

1 dl varsiselleriä suikaloituna

2 rkl vihreää chiliä (mieto) hienonnettuna

1 dl basilikaa hienonnettuna

1 dl korianteria hienonnettuna

noin 12 bao-sämpylää (Vaasan Vaasan tai itsetehtyä)

*

Limettimajoneesi:

1 dl majoneesia

1 limetti

*

Friteerattu kana:

400 g kananpaistileikettä (luuton)

1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

1/2 tl kiinalaista viismaustetta

1/2 tl chilijauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl jauhettua valkopippuria

1 tl maizenaa

2 munaa

2 rkl kylmää vettä

4 dl (300 g) vehnäjauhoja

1 tl suolaa

*

Lisäksi:

1 l rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Tee limettimajoneesi. Mausta majoneesi limettimehulla ja raastetulle kuorella. Anna maustua kylmässä.
2. Marinoi kanat. Leikkaa kanat suupalan kokoisiksi. Sekoita kulhossa soijakastike, viismauste, chilijauhe, suola, valkopippuri ja maizena. Lisää joukkoon kanat. Peitä kelmulla ja anna maustua pari tuntia kylmässä.
3. Paahda maa- tai suolapähkinöihin väriä kuumalla pannulla. Rouhi pähkinät.
4. Pese kasvikset ja leikkaa suikaleiksi tai hienonna.
5. Leivitä marinoituneet kanat. Sekoita munat ja vesi lautasella, sekoita jauhot ja suola toisella lautasella. Kasta kanat munassa ja sen jälkeen jauhoissa.
6. Uppopaista kanat muutamassa erässä noin 180-asteisessa rypsiöljyssä kattilassa. Nosta kanat talouspaperin päälle, anna ylimääräisen öljyn valua pois.
7. Halkaise Bao-sämpylät. Täytä kanapaloilla, kasviksilla ja yrteillä, viimeistele pähkinöillä ja majoneesilla.

Viinisuositus

Atlantis Albarino 2016, Alko tilausvalikoima, 15,90 €
Viinin hedelmäisyys pitää pintansa makeahkon sämpylän kanssa. Eksoottinen hedelmäisyys istuu myös mainiosti itämaisten makujen ja yrttien seuraan. Paahdetut maapähkinät löytävät nekin ystävän viinin makumaailmasta. Lisäksi viinissä maistuu mineraalisuus. Limettimajoneesi ja viinin lähes räjähtävä sitruksisuus sulautuvat saumattomasti yhteen. Rakastettava yhdistelmä!

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä