Ainekset
12 kpl
45 min + 2 h marinoimiseen
*
2 dl maa- tai suolapähkinöitä
2 dl kurkkua suikaloituna
1 dl varsiselleriä suikaloituna
2 rkl vihreää chiliä (mieto) hienonnettuna
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 dl korianteria hienonnettuna
noin 12 bao-sämpylää (Vaasan Vaasan tai itsetehtyä)
*
Limettimajoneesi:
1 dl majoneesia
1 limetti
*
Friteerattu kana:
400 g kananpaistileikettä (luuton)
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1/2 tl kiinalaista viismaustetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria
1 tl maizenaa
2 munaa
2 rkl kylmää vettä
4 dl (300 g) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
*
Lisäksi:
1 l rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Tee limettimajoneesi. Mausta majoneesi limettimehulla ja raastetulle kuorella. Anna maustua kylmässä.
2. Marinoi kanat. Leikkaa kanat suupalan kokoisiksi. Sekoita kulhossa soijakastike, viismauste, chilijauhe, suola, valkopippuri ja maizena. Lisää joukkoon kanat. Peitä kelmulla ja anna maustua pari tuntia kylmässä.
3. Paahda maa- tai suolapähkinöihin väriä kuumalla pannulla. Rouhi pähkinät.
4. Pese kasvikset ja leikkaa suikaleiksi tai hienonna.
5. Leivitä marinoituneet kanat. Sekoita munat ja vesi lautasella, sekoita jauhot ja suola toisella lautasella. Kasta kanat munassa ja sen jälkeen jauhoissa.
6. Uppopaista kanat muutamassa erässä noin 180-asteisessa rypsiöljyssä kattilassa. Nosta kanat talouspaperin päälle, anna ylimääräisen öljyn valua pois.
7. Halkaise Bao-sämpylät. Täytä kanapaloilla, kasviksilla ja yrteillä, viimeistele pähkinöillä ja majoneesilla.
Viinisuositus
Atlantis Albarino 2016, Alko tilausvalikoima, 15,90 €
Viinin hedelmäisyys pitää pintansa makeahkon sämpylän kanssa. Eksoottinen hedelmäisyys istuu myös mainiosti itämaisten makujen ja yrttien seuraan. Paahdetut maapähkinät löytävät nekin ystävän viinin makumaailmasta. Lisäksi viinissä maistuu mineraalisuus. Limettimajoneesi ja viinin lähes räjähtävä sitruksisuus sulautuvat saumattomasti yhteen. Rakastettava yhdistelmä!